Klein begonnen

Sinds 2005 ontwikkelt Dreamsolution voor Stimular de Milieubarometer. Enkele jaren eerder was Stimular begonnen met een Excel applicatie. In 2005 benaderde Stimular Dreamsolution om hier een webapplicatie van te maken. Inmiddels wordt de Milieubarometer in grote organisaties ingezet om een gedetailleerd overzicht in milieubelasting te krijgen.

Milieubarometer

De Milieubarometer is een meetinstrument van Stimular voor bedrijven en instellingen om hun milieuscore, CO2-footprint en bijbehorende kosten eenvoudig en snel zichtbaar en inzichtelijk te maken. De gebruiker vult zijn gegevens over energie, water, afval, emissies en transport in; De Milieubarometer toont vervolgens onder meer:

In één oogopslag wordt duidelijk welke milieuaspecten het meest bijdragen aan de totale milieuscore en wordt de totale CO2-footprint berekend. Op basis van deze score kan de gebruiker, ondersteund door nuttige tips, aan de slag om zijn milieuscore te verbeteren en de CO2-footprint te verkleinen.

De Milieubarometer wordt inmiddels door ruim duizend bedrijven gebruikt. Gebruikers zijn vaak zeer enthousiast. Men noemt de Milieubarometer “een eye-opener”, “een stuurwiel” en “vast gereedschap op het dashboard van de ondernemer”.

Dreamsolution ontwikkelt en onderhoudt de Milieubarometer en ondersteunt Stimular bij het ontwikkelen en uitdenken van nieuwe features.

Interessante technische componenten van de Milieubarometer:

www.milieubarometer.nl

Stimular Milieubarometer