CTM Endpoint Module

Archief rudolphRudolph Froger 17 maart 2015

De Fox-IT CTM Endpoint Module (voorheen FoxGuard) is een geavanceerd endpoint beveiligingssysteem dat organisaties in staat stelt hun medewerkers en apparaten te beschermen tegen cyber-aanvallen van buitenaf.

Deze module beschermt door gebruik te maken van een “Rule Set” die dicteert wat software wel en niet mag doen met systeem resources. Op deze manier verhindert de module abnormaal gedrag van de processen op een systeem. De online web interface laat organisaties deze “rules” tot in detail configureren en stelt hen in staat om apparaten waar de CTM Endpoint Module op is geïnstalleerd te monitoren op nieuwe bedreigingen.

Fox-IT, TU Delft en Dreamsolution ontvangen subsidie voor ontwikkeling van Malware Detection Module

Het The Hague Security Delta stimuleringsfonds van de gemeente Den Haag stelt een subsidie van €200.000 beschikbaar. Daarmee kan een Malware Detection Module ontwikkeld worden waarmee organisaties kunnen vaststellen of hun computers slachtoffer zijn van een digitale spionage of digitale aanval. Fox-IT, de Technische Universiteit Delft en Dreamsolution ontwikkelen deze Malware Detection Module.

Foto uitreiking subsidie FoxGuard

Advanced Malware Detection module

Naast de preventie rol van de CTM Endpoint Module ontwikkelen Fox-IT, de Technische Universiteit Delft en Dreamsolution met behulp van de HSD subsidie een Malware Detection Module waarmee bekende en onbekende cyber-aanvallen gedetecteerd kunnen worden.

Zo kunnen organisaties vaststellen of de verbonden apparaten slachtoffer zijn van een digitale spionage operatie of een digitale aanval. Vroegtijdige detectie van ongewenste infiltratie betekent dat grootschalige spionage of een aanval kan worden voorkomen. Gebleken is dat bestaande beveiligingsmaatregelen zoals firewalls en anti-virus producten onvoldoende in staat zijn om dergelijke aanvallen te detecteren.

Fox-IT

Fox-IT voorkomt, onderzoekt en beperkt de meest serieuze dreigingen door cyberaanvallen, datalekken of fraude met innovatieve oplossingen voor overheid, defensie, politie, vitale infrastructuur, banken en grote bedrijven wereldwijd. In zijn aanpak combineert het bedrijf slimme ideeën met technologie om hiermee innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een veilige maatschappij. Het ontwikkelt producten en maatwerkoplossingen om de beveiliging van gevoelige overheidssystemen te garanderen, industriële netwerken te beschermen, online bankiersystemen te verdedigen en strikt vertrouwelijke data te beveiligen.

Dreamsolution

Dreamsolution is toonaangevend op het gebied van de verwerking van meetgegevens, het visualiseren van data, het opzetten van systemen voor data verwerking en de realisatie van toegankelijke, webgebaseerde user interfaces. Zij levert op maat gemaakte oplossingen waarbij kritisch meedenken met de samenwerkingspartner centraal staat. Dreamsolution gaat onder andere de visualisatie van de Advanced Malware Detection module vormgeven en realiseren binnen de door Dreamsolution ontwikkelde CTM Endpoint Server.

Technische Universiteit Delft

Doelgericht innoveren, dat is waar de TU Delft voor staat. De TU ontwikkelt kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassingen. Om nieuwe producten te creëren die het leven aangenamer en waardevoller maken, en die bedrijven helpen te innoveren. Om creatieve antwoorden te vinden op de vragen die de samenleving stelt. TU Delft brengt, als onderzoeksinstelling, kennis in van netwerkbeveiliging en architectuur.

The Hague Security Delta

The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster - met een kern in de regio Den Haag - werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. Met als gezamenlijke ambitie: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld. Het kloppend hart is de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag.

Logo's Gemeente Den Haag, HSD

Consortium partners

Naast Fox-IT, de TU Delft en Dreamsolution participeren Philips, Greenpeace en PWC in het project.

CTM Endpoint Module