Het bouwen van een custom BBQ

Archief mirellaMirella van Teulingen 2 juli 2015

Als developer zit of sta je grotendeels van de dag coole applicaties te bouwen. En wat ga je dan doen tijdens een bedrijfsuitje? We wilden eens wat anders. Het team bestaat uit mannen en 1 vrouw die van vlees en vuur houden, wat is dan niet toffer dan het bouwen van een eigen bedrijfsBBQ?

Vuile handen krijgen

Waar doe je zoiets? In Delft aan de Schie heb je het MetaalLokaal. Vrijdagochtend 26 juni stapten we op de watertaxi naar de plek waar het allemaal ging gebeuren.

Na een ochtendcursus elektrode en Mig/Mag lassen en een heerlijke lunch was het tijd om het bouwen van de BBQ te bespreken. We hadden op papier een schets gemaakt van de BBQ die aan onze wensen moest voldoen en na een kort overleg gingen we in groepen van 2 aan de slag.

Ronald en ik waren verantwoordelijk voor het deksel. Plaatstaal moest worden gewalst in de juiste ronde vorm, zijkanten worden gesneden en gelast, handvat worden gebogen + gelast en assembleren aan de BBQ-bak. We hebben met zijn allen hard gewerkt en het resultaat mag er zijn!

Trots met onze creatie voeren we over de Schie weer terug naar de Hooikade. En om het compleet te maken hebben we de BBQ ingewijd met een lekker stuk vlees (en ook groente) met een biertje in de hand op het dakterras.

Het bouwen van een custom BBQ