TandemDrive

Overzicht rudolphRudolph Froger 5 augustus 2020

TandemDrive is een online systeem voor organisaties die diensten aanbieden binnen eMobility (elektrisch vervoer). TandemDrive beheerst de afhandeling van zaken zoals laadtransacties, laadabonnementen, tegoeden, laadtokens en laadpunten.

Flexibele businessmodellen

TandemDrive is bedoeld voor verschillende soorten organisaties waaronder beheerders van laadtokens (MSP, eMSP), beheerders van laadpunten (CPO), en organisaties met een EV fleet. Beprijzing van laadtransacties is eenvoudig op te zetten en geschikt voor vele soorten prijsmodellen.

Laadtransacties kunnen worden verwerkt tot periodieke facturen, betaalbestanden en/of boekingen in een accounting-pakket. De facturatie is configureerbaar zodat het aansluit op de situatie van de TandemDrive-klant.

Binnen één TandemDrive systeem kunnen opdelingen worden gemaakt in meerdere administraties per bedrijfsentiteit en/of merk. Dit stelt TandemDrive-klanten in staat om te opereren vanuit verschillende landen en met meerdere merken.

Integratie en roaming

TandemDrive is geïntegreerd met verschillende externe systemen zodat gegevens van onder andere laadtransacties, laadpassen en laadpunten kunnen worden uitgewisselt. Deze uitwisseling maakt "roaming" mogelijk: laadpashouders kunnen laden bij laadpunten van derden en omgekeerd kunnen eigenaren van laadpunten ook laadtokens van derden accepteren.

Dreamsolution realiseert voor TandemDrive verschillende eMobility protocollen zoals OCPI waarmee de integratie met eMobility Hubs tot stand komt en waarmee ook peer-to-peer verbindingen tussen partijen kunnen worden opgezet.

TandemDrive stelt ook een eigen koppelmogelijkheid (API) beschikbaar voor, bijvoorbeeld, integratie met systemen voor accounting, helpdesk en CRM. Verder kan TandemDrive EV-functionaliteit beschikbaar stellen aan applicaties voor eindgebruikers: Mijn-omgevingen of apps, bijvoorbeeld voor inzicht in laadtransacties of voor het autoriseren van een laadtransactie.

Information Security

TandemDrive verwerkt financiële transacties en persoonlijke data en moet daarom voldoen aan de eisen die de klanten van TandemDrive daar aan stellen. Onze focus op "Security by design" en onze ISO 27.001 certificering helpen TandemDrive om dit te realiseren. Dreamsolution besteedt veel aandacht aan het borgen van zaken zoals integriteit, beschikbaarheid, onweerlegbaarheid en vertrouwelijkheid.

Meer informatie

Meer informatie over dit project van Dreamsolution is te vinden op de website van TandemDrive.

TandemDrive - the eMobility Management System