Vacature Systems Engineer

Archief jeroenJeroen Pulles 23 november 2020

Onderstaande vacature is ondertussen vervuld. Wil je met ons praten over carrièremogelijkheden? Dat kan nog steeds! Stuur een mailtje naar Ilja (iljamaas@dreamsolution.nl) of Jeroen (jeroenpulles@dreamsolution.nl) of bel +31 15 212 95 61.

Dreamsolution zoekt een systems engineer die ons kan helpen met het platform onder onze applicaties. Grote databases, beveiligingseisen en vele services, het werkt allemaal niet zonder kennis van besturingssystemen en netwerken. Ons platform op basis van FreeBSD, ZFS en jails (om maar een paar dingen te noemen) maakt het mogelijk om onze diensten aan te bieden. Wij zijn tevreden met ons platform en willen dit verder optimaliseren en voorbereiden op nieuwe beveiligingsmaatregelen en het opschalen van applicaties.

Je zou het devops of site reliability engineering kunnen noemen, maar misschien wel meer brede interesse en kennis: Wij zoeken iemand die graag met FreeBSD werkt, en bekend is met bijvoorbeeld ZFS, jails, pf, ports en continuous integration. Een deel van je tijd gaat in ontwikkeling van het platform zitten. Daarbij kun je denken aan log aggregation, monitoring, en availability oplossingen. Dit gebeurt deels met standaard tooling, maar ook met shell scripts en in-house software. Een ander deel van de tijd gaat naar development van onze software voor klanten. Je werkt samen met onze software developers, die ook betrokken zijn bij de operations.

Functieomschrijving

Als systems engineer bij Dreamsolution werk je aan het platform voor onze software. Dat betekent dat je buiten je eigen kaders kan denken en werken, en samen met je collega’s de beste oplossing voor de eindklant ontwerpt en maakt. Je bent bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe applicaties voor elektrisch vervoer. Onderdeel van de functie zijn diverse quality assurance en operations taken zoals code reviews, applicatie monitoring en het onderhouden van unit tests.

Eigenschappen en vaardigheden

Wij denken dat het ontwerpen en ontwikkelen van software zoveel aspecten behelst dat je dit niet in je eentje doet. Wij zoeken dan ook iemand die in een team kan werken, die onze klant en ons weet te verrassen met slimme technische oplossingen en niet bang is om kritische vragen te stellen. Je bent in staat om je eigen werk te plannen en op te leveren volgens afspraak.

Je zoekt een prettige werkomgeving met collega's die je prikkelen en dezelfde hoge kwaliteit zoeken. Je bezoekt inspirerende conferenties en blijft op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen door bijvoorbeeld het lezen van vakliteratuur.

Je werkt op HBO/WO denkniveau, en je bent XKCD/806 compliant.

Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.

Wat hebben wij te bieden?

Dreamsolution is een klein en groeiend bedrijf. Onze klanten helpen iedere dag bedrijven te vergroenen. Onze ambitie is om een van Europa's meest vooraanstaande software bedrijven in de energietransitie te worden. Jij kunt meehelpen onze toekomst vorm te geven! Dit is je kans om mee te doen in een compleet nieuwe markt voor software voor elektrisch laden.

Je werkt in een team van enthousiaste professionals met mogelijkheden tot verdere groei en ontwikkeling; We hebben een open en informele bedrijfscultuur. Onze medewerkers hebben een brede interesse in techniek en een hands-on mentaliteit. Onze interesse en kunde reikt van vormgeving tot en met beveiliging. We werken volgens een moderne iteratieve werkwijze.

We werken met bewezen techniek zoals PostgreSQL, Rust, Python 3 en Redis. Daarnaast werken we aan ons hosting platform met systems development, grote databases en security. We werken onder andere met FreeBSD jails en ZFS.

Applications from employment agencies will be ignored. Dreamsolution will not pay fees for unsolicited resumes.

Vacature Systems Engineer